Beste bezoekers,

Mijn naam is Harry Hendriks en ik ben woonachtig in Vinkeveen. Ik ben 60 jaar jong en ik ben vanaf 1975 actief in de duivensport. In de beginjaren heb ik, samen met mijn broer, gespeeld voor het generaal kampioenschap en dit was niet onverdienstelijk. Door mijn werk in die tijd moest ik het generaal kampioenschap laten varen, omdat ik vaak in het moest  werken.

In de jaren tachtig ben ik overgeschakeld naar de fond. Er werden fondduiven aangeschaft bij Combinatie Deurwaren-Pronk te Warmenhuizen. Het heeft mij een aantal jaren gekost om deze discipline onder de knie te krijgen. Ik was de eerste in mijn regio die op  overnachtingsvluchten ging spelen. Toentertijd was er nog weinig kennis over deze discipline. Ik heb dit mijzelf aangeleerd met vallen en opstaan.

Eind jaren tachtig ben ik aan de fondvluchten gaan deelnemen. In 1989 en 1990 werden de eerste successen behaald. Vroege prijzen op St. Vincent  en de eerste prijs op Marseille in de toenmalige fondclub Amsterdam ( nu fondclub Noord-Holland) . Ook werd ik 3e generaal op de overnachtingsvluchten in dat jaar. 

In de jaren negentig ben ik regelmatig bij de kampioenen geweest en heb ik diverse vroege prijzen behaald.  Eind jaren negentig ben ik combinatie gaan vliegen samen met mijn vader en dit was niet onverdienstelijk. ( Combinatie Hendriks Vinkeveen)

In 2000 werden er veel prijzen gewonnen waaronder Keizergeneraal in fondclub Noord Holland. Toen en nu één van de sterkste fondclub van Nederland. Wij waren ook in het bezit van één van de beste fondduif van Nederland de NL-95 1710110.

In voorjaar 2002 overleed mijn vader onverwacht en ik heb dat jaar alleen gevlogen met de duiven.

In 2003 en 2004  heb ik niet meer aan de vluchten deelgenomen. In 2005 ben ik weer gaan vliegen met de jonge duivenvluchten en later weer op de overnachtingsvluchten. Mijn hokbestand werd aangevuld met duiven van mijn sportvrienden en clubgenoten Peter de Haan, Michel Verweij en Ricard van de Berg en ook een doffer van gebr. Jacobs uit Nes aan de Amstel heeft een grote inbreng gehad in mijn stamopbouw. Tussen 2007 en 2014 heb ik mooie vliegjaren gehad, maar de laatste jaren werd het wat minder. De duiven kwamen fris thuis van de vluchten maar misten snelheid.

In 2013 heb ik een ronde eieren uit de beste vliegers en kwekers bij Tim Hage gehaald (snelheid). De eerste resultaten zijn zeer hoopgevend. Deze duiven zijn weer gekruist met mijn eigen soort duiven en de resultaten zijn de laatste jaren supergoed.     

 “Stilstaan is achteruit gaan; blijven innoveren is mijn motto”

Beste bezoekers van mijn website, dit is in een notendop het verloop mijn duivencarrière.

 

 

 

 

 

Pot met goud aan einde van de regenboog